A purhab hatása az egészünkre nézve

A purhab egy kémiai reakció során jött létre, de szerencsére ez nem jelenti azt, hogy negatív hatással lenne az egészségünkre. Miután az összetevők reakciója megtörténtént, az eredmény egy semleges és ártatlan hab, ami rengeteg területen felhasználható. Sokan félnek tőle, azonban lényegesen többször érintkeznek vele, amiről általában nem is szoktak tudni.

A poliuretán megtalálható az autóban, a konyhában és a hálószobában is, nem beszélve a szigetelésben eltöltött szerepéről.

Ha az internetet böngésszük, akkor rengeteg egymásnak ellentmondásos információhoz jutunk, azonban a purhabot használók nyugodtan fellélegezhetnek. Ha a cipőkben, táskákban, matracokban és gyerekjátékokban is megjelenik, akkor nem kell rettegni tőle.

A purhab, mint szigetelőanyag

Amikor szigetelésről beszélünk, akkor a lemezekre vagy a panelokra szoktunk gondolni. A purhab azonban éppen ezeket váltja fel, mivel a hab formátum sokkal jobban alkalmazkodik a lakás rejtett zugaihoz. Nincs más dolgunk, mint kifújni a habot, majd várni pár percet. Ez alatt az idő alatt a hab kitölti a réseket, végül pedig megszilárdul. Az egyetlen veszély a fújás során fenyeget minket, ugyanis a tüdőbe jutva komolyabb károkat okozhat. Éppen ezért a tervezett szigetelést mindig szakembernek kell elvégeznie. Ha egyszer megszáradt a hab, akkor onnantól kezdve elmúlt minden veszély.

Mennyire veszélyes a purhab?

A szigetelőanyag kiválasztásánál nagyon fontos szempont szokott lenni az épület levegője. A lakók azt akarják, hogy egyáltalán ne tartalmazzon káros anyagokat, hiszen ott fognak élni, aludni, egyesek dolgozni. Teljesen érthető, hogy senki sem akar rossz minőségű levegőt belélegezni a nap 12 órájában.

A jó lakhatás azonban több tényezőtől is függ, ami a páratartalom mellett az építőanyag miatt is kialakulhat. Ettől függetlenül az épület szigetelése nincs hatással a belső környezetre, tehát egyáltalán nem kell a purhab miatt aggódni. Lehet, hogy a kémiai reakció előtt veszélyes anyagnak számított, de purhabként nem kell tőle félni.

Az építkezéseken résztvevőknek sem kell aggódniuk, mivel a purhab nem tartozik az illékony szerves vegyületek közé. Sőt! Ha más szigetelőanyagokkal hasonlítjuk össze, akkor sokkal kevesebb kibocsátási értéket kapunk, ami mellett a gombák és a penész elszaporodását is megakadályozza, tehát nem elvesz, hanem inkább hozzátesz a lakók egészségéhez. Mivel az ismétlés a tudás atyja még egyszer elmondhatjuk: ma bárki alkalmazhat purhabot, mivel nem veszélyes az egészségre.

Mi történik a purhabbal tűz esetén?

Tűz esetén az egyik veszélyt a füst belégzése okozza, ami akár halálhoz is vezethet. A füst mérgező hatását több tényező határozza meg, amihez a szigetelőanyag igen keveset tesz hozzá. Ma már köztudott, hogy a purhab nem éghető anyag, úgyhogy nem fog részt venni a tűzben, nem táplálja a lángokat, nem tesz hozzá a füstmérgezéshez, tehát nem rontja az esélyeinket. A purhabra európai jogszabályok vonatkoznak, amik garantálják a biztonságos használatot minden lakástulajdonos számára.

Megosztás

A következők is érdekelhetnek

A hőszivattyú javítja a benti levegő minőségét

2022. augusztus 25.|

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a légszennyezés, ami főleg a városokban és az autóutak közelében tapasztalható. Sok olyan környék létezik, amit minden oldalról egy gyár vesz körbe, így a levegő nem a legjobb minőséget nyújtja

A rendszeres jakuzzizás enyhíti a sportsérüléseket

2022. augusztus 25.|

Bár igaz, hogy a jakuzzi kellemes érzést nyújt, számos előnye van az elme és az egészség szempontjából is. Többek között csökkenti a stresszt és elősegíti a relaxációt, de az egyik legfontosabb, hogy segít az izomproblémákon.

  • Kép: premiummedence.hu

Medenceépítés házilag lépésről lépésre

2022. augusztus 25.|

Ha van kertünk, akkor az úszómedence mindenképpen jól fog kinézni benne. Ez nemcsak eleganciát kölcsönöz a területnek, hanem a sokoldalúságának hála remek lehetőséget teremt a nyári hónapok során, hogy együtt legyünk a szeretteinkkel.