A purhab hatása az egészünkre nézve

A purhab egy kémiai reakció során jött létre, de szerencsére ez nem jelenti azt, hogy negatív hatással lenne az egészségünkre. Miután az összetevők reakciója megtörténtént, az eredmény egy semleges és ártatlan hab, ami rengeteg területen felhasználható. Sokan félnek tőle, azonban lényegesen többször érintkeznek vele, amiről általában nem is szoktak tudni.

A poliuretán megtalálható az autóban, a konyhában és a hálószobában is, nem beszélve a szigetelésben eltöltött szerepéről.

Ha az internetet böngésszük, akkor rengeteg egymásnak ellentmondásos információhoz jutunk, azonban a purhabot használók nyugodtan fellélegezhetnek. Ha a cipőkben, táskákban, matracokban és gyerekjátékokban is megjelenik, akkor nem kell rettegni tőle.

A purhab, mint szigetelőanyag

Amikor szigetelésről beszélünk, akkor a lemezekre vagy a panelokra szoktunk gondolni. A purhab azonban éppen ezeket váltja fel, mivel a hab formátum sokkal jobban alkalmazkodik a lakás rejtett zugaihoz. Nincs más dolgunk, mint kifújni a habot, majd várni pár percet. Ez alatt az idő alatt a hab kitölti a réseket, végül pedig megszilárdul. Az egyetlen veszély a fújás során fenyeget minket, ugyanis a tüdőbe jutva komolyabb károkat okozhat. Éppen ezért a tervezett szigetelést mindig szakembernek kell elvégeznie. Ha egyszer megszáradt a hab, akkor onnantól kezdve elmúlt minden veszély.

Mennyire veszélyes a purhab?

A szigetelőanyag kiválasztásánál nagyon fontos szempont szokott lenni az épület levegője. A lakók azt akarják, hogy egyáltalán ne tartalmazzon káros anyagokat, hiszen ott fognak élni, aludni, egyesek dolgozni. Teljesen érthető, hogy senki sem akar rossz minőségű levegőt belélegezni a nap 12 órájában.

A jó lakhatás azonban több tényezőtől is függ, ami a páratartalom mellett az építőanyag miatt is kialakulhat. Ettől függetlenül az épület szigetelése nincs hatással a belső környezetre, tehát egyáltalán nem kell a purhab miatt aggódni. Lehet, hogy a kémiai reakció előtt veszélyes anyagnak számított, de purhabként nem kell tőle félni.

Az építkezéseken résztvevőknek sem kell aggódniuk, mivel a purhab nem tartozik az illékony szerves vegyületek közé. Sőt! Ha más szigetelőanyagokkal hasonlítjuk össze, akkor sokkal kevesebb kibocsátási értéket kapunk, ami mellett a gombák és a penész elszaporodását is megakadályozza, tehát nem elvesz, hanem inkább hozzátesz a lakók egészségéhez. Mivel az ismétlés a tudás atyja még egyszer elmondhatjuk: ma bárki alkalmazhat purhabot, mivel nem veszélyes az egészségre.

Mi történik a purhabbal tűz esetén?

Tűz esetén az egyik veszélyt a füst belégzése okozza, ami akár halálhoz is vezethet. A füst mérgező hatását több tényező határozza meg, amihez a szigetelőanyag igen keveset tesz hozzá. Ma már köztudott, hogy a purhab nem éghető anyag, úgyhogy nem fog részt venni a tűzben, nem táplálja a lángokat, nem tesz hozzá a füstmérgezéshez, tehát nem rontja az esélyeinket. A purhabra európai jogszabályok vonatkoznak, amik garantálják a biztonságos használatot minden lakástulajdonos számára.

Megosztás

A következők is érdekelhetnek

Fittnek maradni nassolás mellett

2023. január 18.|

Az egészséges étkezés ellentmondásos téma a XXI. században. Egyfelől ez a feldolgozott, nagyipari körülmények közt előállított „műanyag” ételek kora, gyorséttermekkel, egészségtelen nassolni valókkal.

A zenehallgatás egészségügyi előnyökkel is jár

2023. január 3.|

Fizikai, közösségi, hangulatjavító előnyökkel egyaránt jár a zenehallgatás – írja a Healthline. A zene egyesít, közösséget kovácsol, gondoljunk csak a nemzeti himnuszokra, melyek a sporteseményeken összekötik a tömegeket, vagy épp azokra a tiltakozó dalokra, melyek

Minden, amit érdemes tudnunk a sportoláshoz használt okosórákról

2023. január 2.|

A mai modern világban, a rohamosan fejlődő technológiáknak köszönhetően már minden használati eszközünk lehet okos, ez alól pedig nem lehetnek kivételek a karórák sem. Az okosórák használata éppen ezért az elmúlt néhány év során folyamatosan