A Real Madrid legendás bejutása a Bajnokok Ligájába

Ritkán tapasztalunk olyat, hogy valaki egy vereséggel jut tovább. Most azonban a Real Madrid bebizonyította, hogy így is lehet nyerni. Előzményként érdemes tudni, hogy a Chelsea megnyerte a Klubvilágbajnokságot, ami Európát kellően előnyös pozícióba hozta.

Most azonban nem sikerült első helyre kerülnie. Soha nem könnyű bejutni egy Bajnokok Ligája-döntőbe. Idén azonban a Real Madrid érdeme még nagyobb, főleg, ha megnézzük a meccsek menetét.

A D csoport vezetői

Az Inter, a Sheriff és a Shakhtar Donyeck voltak az ellenfelek a csoportkörben, amelyben Ancelotti csapata öt győzelmet aratott és egyet veszített, így 15 ponttal végzett az élen, öt ponttal többel, mint az Inter. A Madrid mindkét mérkőzést megnyerte az olaszok ellen (0-1 és 2-0). A Shakhtar ellen is győzelmet értek el (0-5 és 2-1), és csak a Sherifftől kaptak ki otthon (1-2), akit idegenben ismét megvertek (0-3).

Idén Benzema nevét hallottuk sokszor, aki mindig az utolsó pillanatban fordította meg a meccs állását. A Real Madrid és a Bernabéu legendája Európában a legjobb 16 között lépett pályára. Miután Párizsban 1-0-ra kikaptak, és a visszavágó 60. percében 1-0-s hátrányba kerültek, a csapat történelmi visszatérést produkált. Az a döntetlen azonban mindent megváltoztatott.

Benzema a hosszabbításban dönt a Chelsea ellen

A negyeddöntőben a madridiak szenzációs első mérkőzést produkáltak a Stamford Bridge-en. Benzema egy újabb fejeléssel juttatta vezetéshez Ancelotti csapatát (1-3). A Chelsea azonban megfordította a döntetlent a Bernabéuban, és a 75. percben 3-0-ra vezetett. Mivel minden ellenük szólt, Rodrygo góljával hosszabbításra került sor, ahol Benzema döntött a hazaiak javára (2-3).

Újabb epikus visszatérés az elődöntőben

Amikor már úgy tűnt, hogy a Real Madrid minden lehetetlent megtett ebben a Bajnokok Ligájában, akkor jött az elődöntő. Az angol csapat eddig soha nem nyert BL-meccsen egynél többgólos győzelemmel a Bernabéu Stadionban, és most éppen erre lett volna szükség. A csapat tisztában volt az esélyeivel, úgyhogy teljes erőbedobással rohantak a pályára. A korábbi 3-1-es veszteséget hatalmas elszántsággal próbálták kijavítani.

Az első negyedóra végén a Chelsea vezetett, Mason Mount 15 méterről lőtt a kapu bal oldalára, ami minden probléma nélkül hozta meg az első gólt. A német tréner tanult az előző találkozóból, így stabilabb védelmet rakott össze, amit a spanyolok is megtapasztaltak, mivel nem tudták széthúzni a középpályát.

A második félidőben a Chelsea ott folytatta, ahol abbahagyta, néhány perc után újabb gólt szerzett, ezt most Antonio Rüdiger segítette a kapuba. Itt már egy kicsit veszni látszódtak a dolgok, hiszen a 2-0-s arány tökéletesen megfelelt volna az angoloknak. Az események azonban itt pörögtek fel igazán. Kaptunk egy gól érvénytelenítést, majd megérkezett a rettegett Benzema.

A mérkőzés legszebb góljai az utolsó percekben záporoztak igazán. Werner parádés egyéni alakítás végén talált be, majd Rodrygo válaszolt neki a Madrid első góljával. Egy elhibázott meccslabda miatt hosszabbítás érkezett, ahol Benzema ismét befejelte az angolok kapuját.

Megosztás

A következők is érdekelhetnek

Ez lehet álmaid munkája, ha fontos számodra a sport

2023. november 20.|

Az idősebbek gyakran hangoztatják, hogy olyan szakirányba próbáljunk meg elhelyezkedni, mely igazán közel áll a szívünkhöz, ennek köszönhetően a későbbiekben a hobbink lesz majd a munkánk.

  • Kép forrása: jotifuti.hu

A futás egészségügyi és biológiai hatásai: előnyei és hátrányai

2023. október 18.|

A futás, mint fizikai tevékenység, az emberiség történetének legősibb formái közé tartozik. Egyaránt szolgált élelem beszerzésére és veszély előli menekülésre. A modern kor emberének mindennapjaiban azonban a futás a testi és lelki egészség megőrzésének eszközévé

Ilyen hatásokkal lehet szervezetünkre az, ha nekiállunk sportolni

2023. szeptember 1.|

Nem titok, hogy a mozgás rengeteg jótékony hatással van a szervezetünkre, ezt pedig az orvosok, és szakemberek nem győzik folyamatosan kihangsúlyozni. Legyen szó úszásról, kirándulásról, biciklizésről vagy futásról, a sport nem csak a testünket, hanem