Egészségesebben élni, ez a hosszú élet titka

Manapság nagy trend, a fogyás, az egészségesebb életmód kialakítása, vagy egyszerűen csak fittebbé tenni a testet. Számtalan lehetőség kínálkozik erre. De első körben vizsgáljuk meg mire is kell figyelni, ha már rászánja az ember magát bármelyikre.

Online felületről akár komplex edzésterveket is le lehet tölteni, és a mentén haladni, kialakítva az életvezetési szabályokat. Vannak hazai és külföldi wellness-, fitnesz szállók, ahol mindezen törekvéseket támogatják, akár szakemberek bevonásával is. Neten keresztül is lehet tájékozódni milyen szolgáltatásokkal állnak rendelkezésre, megtámogatják-e a megfelelő étrendekkel is ezt a fajta életmódot. Ráadásul négylábú barátot is lehet vinni. Ha minden rendben, érdemes is lefoglalni, hiszen manapság pár kattintással le is tudható a kinézett helyre való utazás.

Hogy az életmód váltás sikeres legyen, íme pár tipp

Rutin megtörése kihívásokkal: unalmas lehet monoton sportot űzni, érdemes néha más formátumú mozgást is beiktatni, hogy ne váljon unalmassá ezen tevékenység. Kisebb kitűzéseket is bele lehet rakni, valamint Challange-eket (kihívásokat), mert ismerősökkel, kollégákkal, barátokkal együtt jobb elérni a vágyott célokat, akár kisebb etapokra felosztva. No persze elérésükkor valamiféle jutalmazás sem maradhat el. Pihenés beszúrása: nem szükséges a hét minden napján edzeni, érdemes laza napokat beiktatni, ilyenkor regenerálódik a szervezet.

Heti pár nap durván egy órai edzéssel és hétvégi nagyobb kirándulással már sokat lehet tenni az egészség érdekében. Ismerjük Önmagunkat: épp milyen az edzettségi szint, hogy lehet terhelni a testet. Érdemes évi egyszer általános kivizsgáláson is részt venni. Néha-néha személyi edző is segíthet ebben.

Valami új is jöjjön: a monoton, egyhangú edzéseket érdemes megtörni más mozgásforma megismerésével és művelésével, így könnyebben megtalálható a személyre szabott sikeres edzésforma. Kényelmes legyen a cipő: jó minőségű cipőt érdemes beszerezni, a mozgásformának megfelelően, hiszen egy jól választott lábbeli nagymértékben segíti a sportoló dolgát. Erősítés szerepe: megfelelően kondicionál, jobb állóképességet ad, és alakot is formálja.

Pár mondat a támogató étkezésről

Megfelelő étkezés: a regenerálódáshoz feltétlen szükséges, a rendes táplálkozás, hiszen különféle tápanyagokat kell ilyenkor a szervezetbe bevinni, hogy azokat be tudja építeni a jobb működéshez. Gyorsan felszívódva, könnyen emésztődve erősítse a dolgát pl. gyümölcsöket, sovány tejet, joghurtot, túrót, fehérjét, és elegendő szénhidrátot is tartalmazzon. Vízivás, abból a sok a jó: sajnos manapság a cukros, egészségtelen italok térnyerésével, egyre kevesebb vizet iszunk.

Pedig kellene, napi szinten legalább két- három liternyit a szervezetbe bevinni, nagy melegben még többet is. Ha nem jön be a sima víz, lehet ízesíteni is citrusokkal, pl. időpontok kialakítása: jó ha lehet fixálni az időpontot, az időbeosztásnak, a testünk szükségleteinek figyelembe vételével. Így kialakulhat egy egészségesebb rutin. Barátokkal könnyebb: fiatalabb korosztálynak fontos a haverokkal való lógás, de mindezt lehet együtt sportolással is kombinálni.

És manapság nemcsak a húszéveseké a világ, a közép-és szép korúak előtt is számtalan lehetőség kínálkozik manapság. Úgyhogy mozgásra, sportolásra, utazásra fel, jó móka lesz!

Megosztás

A következők is érdekelhetnek

Miért olyan fontos a megfelelő szigetelés?

2024. március 23.|

Az energiaárak drágulása rávilágított arra, hogy nemcsak a fűtési rendszer korszerűsítésére kell figyelmet fordítaniuk a háztulajdonosoknak, hanem a szigetelésre is. A szigetelés állapota nagyban befolyásolja a fűtési költségeinket, de számos más tényezőt is.

Helyes és helytelen fogmosási szokások

2024. március 19.|

A fogszuvasodás meglehetősen gyakori fogprobléma, és nem is gondolnánk, de emberek millióit érint szerte a világban. Ennek egyik oka az, hogy bár mosunk fogat, de azt nem a megfelelő módon tesszük.

Ez lehet álmaid munkája, ha fontos számodra a sport

2023. november 20.|

Az idősebbek gyakran hangoztatják, hogy olyan szakirányba próbáljunk meg elhelyezkedni, mely igazán közel áll a szívünkhöz, ennek köszönhetően a későbbiekben a hobbink lesz majd a munkánk.