Ez lehet álmaid munkája, ha fontos számodra a sport

Az idősebbek gyakran hangoztatják, hogy olyan szakirányba próbáljunk meg elhelyezkedni, mely igazán közel áll a szívünkhöz, ennek köszönhetően a későbbiekben a hobbink lesz majd a munkánk.

Ha az életünk a sport és a mozgás körül forog, ha szeretünk másokon segíteni, esetleg ha célunk, hogy a különböző mozgásformákat megismertessük, megszerettessük az emberekkel, akkor ideális választás lehet számunkra a csoportos fitness instruktori állás.

A csoportos fitness instruktor lényegében a fitnesztermek, és a wellness klubok csoportos óráit tudja lebonyolítani, mint edző, munkája során lehetősége van csoportos órákat is tartani, de levezethet funkcionális edzéseket is.

Így tudunk elhelyezkedni Csoportos Fitness instruktorként

Manapság a test és az egészség egyre fontosabb az emberek számára. Ennek a kultusznak köszönhetően pedig az utóbbi évek során igencsak megnövekedett, mint az edzőtermek, mint a wellness szolgáltatásokat nyújtó létesítmények száma.

Rengeteg helyen találkozhatunk ma már olyan álláshirdetésekkel, melyek kifejezetten ilyen és ehhez hasonló munkakörre keresnek alkalmazottat, így elmondható, hogy napjainkban csoportos fitness instruktorként nem nehéz elhelyezkedni.

A szakmai képzéssel megszerzett sport- és mozgástudományi alaptudással lehetőségünk van megtervezni, leszervezni, és vezetni egy funkcionális csoportos, illetve csoportos edzést is, ezt pedig lehetőségünk van megtenni egyrészt rekreációs csoportlétesítményekben, másrészt tanórán kívül nevelési és oktatási intézményekben egyaránt.

A csoportos fitness instruktori képzésre lehetőségünk van jelentkezni akkor, ha rendelkezünk legalább középfokú iskolai végzettséggel (érettségi bizonyítvánnyal), illetve szükségünk van egészségügyi alkalmassági igazolásra is.

A képzés ideje 250 elméleti (online) óra, a képzés végén pedig egy államilag elismert tanúsítványt fogunk megszerezni. 

Ilyen munkát végez nap mint nap egy Csoportos Fitness Instruktor

Vannak emberek, akik bátran nevezhetőek a sport megszállottjainak, ezért nem meglepő, hogy mindenképpen ebben a szakirányban szeretnének elhelyezkedni. A csoportos Fitness instruktori képzést ma már rövid idő alatt lehetőségünk van megszerezni, ez is azt bizonyítja, hogy napjainkban már egy komoly szakmáról, hivatásról beszélhetünk.

A szakma pozitívumai közé felsorolhatjuk azt, hogy segíthetjük, felügyelhetjük a mozogni vágyókat, bemutathatjuk nekik a számukra legideálisabb gyakorlatokat, emellett a képzés elvégzése után lehetőségünk lesz arra is, hogy meghatározzuk a klienseink testalkati és fittségi állapotát. Ennek köszönhetően aztán ki tudunk számára olyan edzéscélokat tűzni, melynek elérése tovább fogja őket motiválni, ezáltal segíthetünk nekik, hogy elérjék céljukat, álomalakjukat.

A képzés során megszerezheted a szükséges anatómiai ismereteket, megtanulhatod az edzéstervezés folyamatát, illetve elsajátíthatsz olyan gyakorlatokat is, melyekkel kifejezetten egyes izmok, és izomcsoportok fejlesztését tudod megcélozni.

Megosztás

A következők is érdekelhetnek

Egy otthoni medence tavasztól őszig fitten tarthat minket

2024. július 14.|

Ahhoz, hogy mindig frissek és fittek legyünk, megfelelő életmódra van szükség. A rendszeres testmozgás pedig ennek egyik alappillére. Akinek medence van az udvarában, annak mindenképp érdemes kihasználni ezt a lehetőséget, hiszen a rendszeres pancsolás fitten

Miért olyan fontos a megfelelő szigetelés?

2024. március 23.|

Az energiaárak drágulása rávilágított arra, hogy nemcsak a fűtési rendszer korszerűsítésére kell figyelmet fordítaniuk a háztulajdonosoknak, hanem a szigetelésre is. A szigetelés állapota nagyban befolyásolja a fűtési költségeinket, de számos más tényezőt is.

Helyes és helytelen fogmosási szokások

2024. március 19.|

A fogszuvasodás meglehetősen gyakori fogprobléma, és nem is gondolnánk, de emberek millióit érint szerte a világban. Ennek egyik oka az, hogy bár mosunk fogat, de azt nem a megfelelő módon tesszük.