Fókuszban a sportos weboldalak

Egy sportcsapat, sportos közösség weboldala számos lehetőséget kínál a növekedésre. Segíthet a csapatnak naprakészen tartani a közelgő eseményeket, új játékosokat, sportolókat vonzani.

Az online jelenlét fontos a sportolók, csapatok számára is, ma már szinte elvárás, hogy minden szervezet valamilyen formában jelen legyen a világhálón.

Viszont az, ha rendelkezünk egy webhellyel, az még nem biztos, hogy népszerű is lesz. Vannak olyan dolgok, melyeket érdemes szem előtt tartani, ha sportcsapatként szeretnénk saját honlapot létrehozni.

Az első és legfontosabb dolog a csapat identitása. A csapat logóját mindenképp el kell helyezni a webhelyen, ez az, ami a felismerhetőséget garantálja. Stratégiailag erre a legjobb hely a bal felső sarok, de ha jobban megnézünk egy-egy sportos weboldalt, akkor láthatjuk, hogy a logó sok helyen megjelenik: a képeken, videókon is.

A logók nagyon fontosak a márkaépítés szempontjából, ebben következetesnek kell lennünk és anélkül, hogy túlzásokba esnénk, közzétenni több helyen is az oldalon.

Ami nagyon fontos egy sportos weboldal esetében is, hogy tartsuk naprakészen, tehát legyenek folyamatosan frissülve a hírek, blogbejegyzések. Minden sportos weboldalnak szüksége van egy hírrovatra, ahol a látogatók tájékozódhatnak az új információkról. Ezzel kapcsolatban azt sem árt szem előtt tartani, hogy a rajongók a pályán zajló eseményeken kívül minden mást is szeretnének tudni.

A szurkolók szeretnek bepillantást nyerni a kulisszák mögé, hogy tudják, mi történik a játékosok életében. Nem feledkezhetünk meg a fotókról és videókról sem, a multimédiás tartalomnak igen erősnek kell lennie egy sportos csapat webhelyén. Statisztikák azt mutatják, hogy a videók akár 22 százalékkal is növelhetik az elkötelezettségi arányt, ráadásul a videók igen keresettek. Ha egy csapat szívesen oszt meg videófelvételeket, hogy nagyobb közönséghez jusson el, akár egy saját YouTube-csatornát is érdemes lehet indítani.

Ide interjúkat, rövid klipeket, edzésvideókat is fel lehet tölteni. A videók mellett a fotóknak is óriási jelentősége van. Nyithatunk galériát a különböző eseményekről, játékosokról, így a látogatók könnyedén megtalálhatják azt, amit keresnek.

Az aktualitásokról se feledkezzünk meg, hisz egy sportcsapat dinamikus léte azt is magával hozza, hogy állandóak a változások, új játékosok lépnek be, mások távoznak, visszavonulás vagy akár sérülések miatt. Ezért is fontos, hogy legyen a honlapon egy folyamatosan aktualizált csapatnévsor.

Mint ahogy az sem árt, ha a rajongók tudják, milyen események közelegnek, egy eseménynaptár tehát szintén elengedhetetlen, ha sportcsapat számára készítünk weboldalt.

A szurkolók nemcsak saját csapatukat szeretik szemmel tartani, hanem azzal is szeretnek tisztában lenni, hogy hogy állnak a többi csapattal és klubbal szemben. Így a ranglisták is fontosak, a játékosok statisztikáit, a versenyeredményeket is előszeretettel böngészik és elemzik a rajongók.

A rajongókkal való kommunikáció egyik alappillére a közösségi média, saját holnapunk mellett erről sem szabad megfeledkezni.

Megosztás

A következők is érdekelhetnek

Egy otthoni medence tavasztól őszig fitten tarthat minket

2024. július 14.|

Ahhoz, hogy mindig frissek és fittek legyünk, megfelelő életmódra van szükség. A rendszeres testmozgás pedig ennek egyik alappillére. Akinek medence van az udvarában, annak mindenképp érdemes kihasználni ezt a lehetőséget, hiszen a rendszeres pancsolás fitten

Miért olyan fontos a megfelelő szigetelés?

2024. március 23.|

Az energiaárak drágulása rávilágított arra, hogy nemcsak a fűtési rendszer korszerűsítésére kell figyelmet fordítaniuk a háztulajdonosoknak, hanem a szigetelésre is. A szigetelés állapota nagyban befolyásolja a fűtési költségeinket, de számos más tényezőt is.

Helyes és helytelen fogmosási szokások

2024. március 19.|

A fogszuvasodás meglehetősen gyakori fogprobléma, és nem is gondolnánk, de emberek millióit érint szerte a világban. Ennek egyik oka az, hogy bár mosunk fogat, de azt nem a megfelelő módon tesszük.