John Marshall az új egri tulajdonos

Az Egri Futball Club Kft.-ben angol befektető szerzett többségi tulajdonrészt.

Miközben az NB I-es egri labdarúgó-csapat a Nyíregyházával játszott felkészülési mérkőzést tulajdonostársat mutatott be Kocsis Zoltán a városházán.

A tulajdonrész adásvétele után az új tulajdonos bemutatkozott Habis László egri polgármesternél. John Marshall, az Egri Futball Club Kft. új többségi tulajdonosa vázolta elképzeléseit és azt, hogy hosszú távú munkában, logikus struktúrában és átlátható gazdálkodásban gondolkodik. A várossal való partnerségen sok múlik, ugyanis a stadionkérdés máig megoldatlan, de erre is pont került tegnap. Az ígéret szerint záros határidőn belül kész lesz a pályavilágítás és „stabil csapat játszik a tavaszi szezonban”.

John Marshall ezek után üzlettársával, Kocsis Zoltán kilátogatott a csapat előkészületi mérkőzésére, majd nyilatkozatot adott ki. „Valami fantasztikusat szeretnék, valami jót – közölte a Dunakanyar-Vácnál ugyancsak tulajdonosként jegyzett üzletember. – Nem múlik el nap anélkül, hogy ne őrlődnék a Vác FC-vel történtek kapcsán. Győztes típus vagyok és soha nem adom fel. Biztató volt a beszélgetésem a polgármester úrral Egerben. Úgy gondolom, lassan de biztosan haladunk a kijelölt úton. Ennek így kellett lennie és remélem, a fiúk Vácon tudják, ezt értük is teszem. Végső esélyt adtam a Vác FC korábbi tulajdonosának, hogy működjön együtt hat hónapnyi „diplomáciai tárgyalás” után, ami eddig sehová nem vezetett. Ha elfogadja, folytatjuk Vácon, ha nem, csapatomnak van választása Egerben vagy másik három klub szerepelt ajánlatunkban, ahol futballozhatnak a labdarúgók. Akárhogy is, focit és biztonságot akarok a fiúknak hozni, hogy legyen döntési lehetőségük. Régóta tárgyalok Kocsis Zoltánnal és a két klub együttműködése már téma volt. Találkoztak az érdekek és fontos hangsúlyozni, hogy ez nem azt jelenti, hogy az egyik vagy a másik klubot elhagynánk vagy előnyben részesítenénk. Inkább egy szélesebb megoldási lehetőséget nyújt, hogy a klubjaink erősítsék egymást és perspektívát nyújtsanak egymásnak, akár a bajban is, de főként a lehetőségekben. Megszületett tehát a megoldás az Egri FC kérdésében, reméljük, mindenki támogatja törekvéseinket és nem állítanak elénk akadályt abban, hogy a magyar focinak adjunk valami jót. Szeretnénk felvirágoztatni az Egri FC-t, szeretnénk visszahozni a focit Vácra és felépíteni egy működő rendszert.

A tulajdonos törekvéseiben szerepel az egri csapat NB I-ben tartása, ezért mihamarabb szeretné, hogy a tárgyalások megkezdődjenek a játékosokkal.

– A váci fiúk megerősíthetik, hogy kiállok a sajátjaim mellett. Akivel megállapodok, azok mellett kitartok – tette hozzá Marshall. A dolog pikantériája, hogy szombaton az angol befektető egyik csapata, a Vác játszik edzőmeccset, a másik gárda, az Eger ellen. Arra a kérdésre, hogy kinek szurkol, szimplán annyit válaszolt: „A hétvégén csak a focinak szurkolok és az elmúlt hat hónap után először úgy érezhetem, hogy nem veszíthetek.”

Megosztás

A következők is érdekelhetnek

Fogfájás csillapítása 2 perc alatt

2023. február 4.|

Sajnos a fogfájás csillapítása 2 perc alatt nem lehetséges, mert a fogfájás leggyakrabban a fog vagy a fogíny betegségének következménye, amelynek kezelése orvosi beavatkozást igényel.

Fittnek maradni nassolás mellett

2023. január 18.|

Az egészséges étkezés ellentmondásos téma a XXI. században. Egyfelől ez a feldolgozott, nagyipari körülmények közt előállított „műanyag” ételek kora, gyorséttermekkel, egészségtelen nassolni valókkal.