Jókai utcai házomlás: véget ért a balerina karrierje, de túlélte

Hatalmas robbanás rázta meg az egyik budapesti utcát. Az emberek először azt hitték, hogy egy eltört vezeték, vagy talán egy bomba volt a hibás, azonban egy leomló emelet okozta a robajt. A járdát szó szerint betemették a törmelékek, amik megrongáltak pár autót, azonban a legszörnyűbb, hogy súlyos balesetet okoztak.

Az ötszintes épület beépítés alatt álló tetőtere zuhant az utcára, miközben magával sodorta az alatta levő erkélyek párkányzatát is. A szemtanúk azonban a robaj mellett egy nőt hallottak sikítani.

Az emberek kirohantak a közeli üzletekből, de a hatalmas portól semmit nem láttak, szomorú csend ült mindenkire. Az első hírek arról szóltak, hogy senki nem sérült meg, ez azonban így történt. Összesen négy ember sérült meg, az egyikük életveszélyes állapotban került kórházba. Hamar kiderült, hogy a Budapesti Operettszínház egyik táncosnője küzdött élet-halál harcot. A táncművész állapota válságos volt, koponyasérülést szenvedett, ugyanakkor a gerince is károsodott. A rendőrök mindössze öt, a mentősök pedig tíz perc alatt a helyszínen voltak, így a segítség azonnal érkezett.

Tönkrement egy táncos karrier

A fiatal művésznőn hatórás műtétet hajtottak végre. A 26 éves balerina a párjával éppen munkába, a Budapesti Operettszínházba tartott. Mindössze 300 méterre voltak a céltól, tehát csupán 300 apró lépés választotta el őket a biztonságtól és a napi rutintól. Az omlás azonban maga alá temetett egy karriert. A lány szerelme elmesélte, ahogy hirtelen meghallották a robajt, majd azt hitték, hogy az építkezésen történik valami. Amikor azonban felnéztek, látták, ahogy rájuk szakad az emelet. Kézen fogva szaladtak, azonban Niki a törmelékek alá került.

A kép illusztráció

A kép illusztráció

A férfi nem látott semmit a portól, és hiába kiabált, hiába szólítgatta, nem kapott választ. A nő a törmelékek között feküdt, nem reagált semmire. A mentősök szerencsére megállapították, hogy életben van, azonban senki sem garantálja, hogy valaha megint táncolni fog, és annak is örülhet, ha egyáltalán lábra állhat még. Közben az Operettszínház közleményt adott ki, amiben biztosítják a támogatásukat, bár ez a művésznőn jelenleg nem sokat segít. Mennyire szomorú látni, ahogy egy nagyszerű karrier szinte egy másodperc alatt a semmivé lesz.

Nem tudni, hogy ki a felelős

A lakóknak azt javasolták, hogy ne kezdjék el a javítást, mivel lényegesen elhúzódhat a kártalanítás és a felelősség megállapítása. Ha a lakók hirtelen kármentésbe kezdenek, akkor befolyásolják a vizsgálatokat, amit szeretnének elkerülni. Sajnos a ház előtt parkoló autók is rosszul járnak, mivel nem közlekedési baleset történt, így a kötelező biztosítás nem fogja állni a károkat. A sérültek az ápolási költséghez és a jövedelemkieséshez kérhetnek segítséget, de nekik is a biztosítókkal kell beszélniük.

Az igazságot megvallva nem lehet tudni pontosan, hogy kinek a felelőssége volt az omlás. Rengeteg ember szenvedett kárt, hiszen sokan nem tudnak most bejárni dolgozni, míg valaki az életéért és a jövőjéért küzd. Reménykedjünk a legjobbakban, hogy a művésznő nem adja fel az álmát, és valahogy visszakerül a szeretett közegébe.

Megosztás

A következők is érdekelhetnek

Fogfájás csillapítása 2 perc alatt

2023. február 4.|

Sajnos a fogfájás csillapítása 2 perc alatt nem lehetséges, mert a fogfájás leggyakrabban a fog vagy a fogíny betegségének következménye, amelynek kezelése orvosi beavatkozást igényel.

Fittnek maradni nassolás mellett

2023. január 18.|

Az egészséges étkezés ellentmondásos téma a XXI. században. Egyfelől ez a feldolgozott, nagyipari körülmények közt előállított „műanyag” ételek kora, gyorséttermekkel, egészségtelen nassolni valókkal.