Jókai utcai házomlás: véget ért a balerina karrierje, de túlélte

Hatalmas robbanás rázta meg az egyik budapesti utcát. Az emberek először azt hitték, hogy egy eltört vezeték, vagy talán egy bomba volt a hibás, azonban egy leomló emelet okozta a robajt. A járdát szó szerint betemették a törmelékek, amik megrongáltak pár autót, azonban a legszörnyűbb, hogy súlyos balesetet okoztak.

Az ötszintes épület beépítés alatt álló tetőtere zuhant az utcára, miközben magával sodorta az alatta levő erkélyek párkányzatát is. A szemtanúk azonban a robaj mellett egy nőt hallottak sikítani.

Az emberek kirohantak a közeli üzletekből, de a hatalmas portól semmit nem láttak, szomorú csend ült mindenkire. Az első hírek arról szóltak, hogy senki nem sérült meg, ez azonban így történt. Összesen négy ember sérült meg, az egyikük életveszélyes állapotban került kórházba. Hamar kiderült, hogy a Budapesti Operettszínház egyik táncosnője küzdött élet-halál harcot. A táncművész állapota válságos volt, koponyasérülést szenvedett, ugyanakkor a gerince is károsodott. A rendőrök mindössze öt, a mentősök pedig tíz perc alatt a helyszínen voltak, így a segítség azonnal érkezett.

Tönkrement egy táncos karrier

A fiatal művésznőn hatórás műtétet hajtottak végre. A 26 éves balerina a párjával éppen munkába, a Budapesti Operettszínházba tartott. Mindössze 300 méterre voltak a céltól, tehát csupán 300 apró lépés választotta el őket a biztonságtól és a napi rutintól. Az omlás azonban maga alá temetett egy karriert. A lány szerelme elmesélte, ahogy hirtelen meghallották a robajt, majd azt hitték, hogy az építkezésen történik valami. Amikor azonban felnéztek, látták, ahogy rájuk szakad az emelet. Kézen fogva szaladtak, azonban Niki a törmelékek alá került.

A kép illusztráció

A kép illusztráció

A férfi nem látott semmit a portól, és hiába kiabált, hiába szólítgatta, nem kapott választ. A nő a törmelékek között feküdt, nem reagált semmire. A mentősök szerencsére megállapították, hogy életben van, azonban senki sem garantálja, hogy valaha megint táncolni fog, és annak is örülhet, ha egyáltalán lábra állhat még. Közben az Operettszínház közleményt adott ki, amiben biztosítják a támogatásukat, bár ez a művésznőn jelenleg nem sokat segít. Mennyire szomorú látni, ahogy egy nagyszerű karrier szinte egy másodperc alatt a semmivé lesz.

Nem tudni, hogy ki a felelős

A lakóknak azt javasolták, hogy ne kezdjék el a javítást, mivel lényegesen elhúzódhat a kártalanítás és a felelősség megállapítása. Ha a lakók hirtelen kármentésbe kezdenek, akkor befolyásolják a vizsgálatokat, amit szeretnének elkerülni. Sajnos a ház előtt parkoló autók is rosszul járnak, mivel nem közlekedési baleset történt, így a kötelező biztosítás nem fogja állni a károkat. A sérültek az ápolási költséghez és a jövedelemkieséshez kérhetnek segítséget, de nekik is a biztosítókkal kell beszélniük.

Az igazságot megvallva nem lehet tudni pontosan, hogy kinek a felelőssége volt az omlás. Rengeteg ember szenvedett kárt, hiszen sokan nem tudnak most bejárni dolgozni, míg valaki az életéért és a jövőjéért küzd. Reménykedjünk a legjobbakban, hogy a művésznő nem adja fel az álmát, és valahogy visszakerül a szeretett közegébe.

Megosztás

A következők is érdekelhetnek

Ezek a traktorversenyek léteznek ma

2022. július 21.|

Az embernek van egy olyan szokása, hogy képes mindenből versenyt csinálni. Ha felidézzük a gyerekkorunkat, akkor minden arról szólt, hogy ki eszi meg előbb az ebédet, ki tud gyorsabban futni, ki takarítja ki előbb a

A szerhasználó gyerekeknél a szülő is hibás

2022. július 9.|

A függőség kialakulása általában hosszú folyamat szokott lenni. Az első szakasz mindig a jutalomról szól, amit az idegrendszer küld el üzenetként, bár leginkább a beetetéshez hasonlítható. Egy kis dohány, néhány pohár ital, gyengébb drogok, és

Nem is olyan hosszú a pedagógusok nyara

2022. július 9.|

Az utóbbi hetekben és hónapokban rengeteget lehetett hallani a tanárok helyzetéről, az állítólagos három hónapos vakációk közben ellátott feladataikról, na meg arról, hogy egyre kevesebben választják ezt a szakmát. Ha megkérdezzük az embereket, akkor azt