Már több, mint hatmillió halottja van a koronavírusnak

Nem is olyan régen volt, amikor először hallottunk részletesebben a koronavírus szóról. Azóta kicsivel több, mint két év telt el, legalább 500 millióan kapták el, és 6 millióan vesztették az életüket.

Ezek a számok nagy mértékben befolyásolták az életünket, mivel megtapasztaltuk a kötelező maszkviselést, az otthon maradást, a közösségi távolságtartást, az oltásokat, és még rengeteg dolgot, amik az addigi, normális életünket befolyásolják. Ha egy kicsit körbe nézünk, akkor valamennyire fellélegezhetünk, mivel úgy tűnik, hogy a COVID-19 lényegesen gyengül, bár még így sem dőlhetünk teljesen hátra.

A fertőzés 192 országban és régióban van ma is jelen, bár száz százalékig pontos adatokat nem tudunk kapni. Egyes országokban sokkal több tesztet csinálnak, mint máshol, úgyhogy végtéren csak találgatni tudunk. A hivatalos adatokból kiindulva az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzött, ami a lakosok számával is szorosan összefügg, nem beszélve az ország kultúrájáról. Miközben az ázsiai országok sokkal szigorúbbak, addig nyugaton a szabadságért harcolunk, ami a járványkezelésben is meglátszik. Ha az európai adatokat nézzük, akkor a franciák, a németek és az oroszok számoltak be több áldozatról.

Mi a helyzet Magyarországon?

A szakértők szerint az ország nagy része átesett már a fertőzésen, ami a legújabb variánsnak is köszönhető. Több orvos is azt igazolta, hogy a nyáron nem kell újabb hullámoktól tartanunk, ami az átesett betegeknek és a védőoltásoknak köszönhető. Az ötödik hullám igazából még érződik, viszont a betegség sokkal gyengébb lefolyású, amit az egész világon tapasztalni lehet. Most már Magyarországon kívül a többi országban is szabadon közlekedhetünk, és az oltásról szóló dokumentumokra sem igazán van szükség.

Ez azt jelenti, hogy a nyár újra arról szólhat, amiről szólnia kell, a pihenésről, a kikapcsolódásról és a nyaralásról. Talán jól tesszük, ha egy kicsit fellélegzünk, mivel a virulógusok szerint ez az állapot csak a meleg időre jellemző, ősztől megint fel kell készülnünk a szigorításokra. Ha a mostani adatok szerint fél millió fertőzöttet regisztrálnak, akkor ez a szám a hidegben még inkább nőni fog. Az omikron különlegessége, hogy másképp reagálnak rá az emberek, így többféle panasszal is találkozunk, bár a legtöbbször az egyszerű náthához hasonlít.

Készüljünk fel az őszre

Igaz, hogy a nyár még csak most kezdődött el, de az a legjobb, ha mindent megteszünk az immunrendszerünk megsegítéséért. Az előttünk álló hónapok alatt sokkal könnyebben jutunk gyümölcsökhöz és zöldségekhez, úgyhogy mindenképpen használjuk ki ezt az előnyt. Az sem utolsó dolog, hogy a jó időben lényegesen könnyebb sportolni is, így ezt is érdemes elkezdeni. Ha valamiért nem szeretünk futni vagy úszni, akkor választhatjuk a sétát vagy az edzőtermeket.

Az igazság az, hogy nagyon megváltozott az életünk, de ettől még nem szabad lemondanunk a nyári pillanatokról, a közös emlékekről és a szeretteinkről. Ha vigyázunk a testünkre, akkor később meg fogja hálálni, és sokkal jobban fogja venni az egészségügyi akadályokat.

Megosztás

A következők is érdekelhetnek

Ezek a traktorversenyek léteznek ma

2022. július 21.|

Az embernek van egy olyan szokása, hogy képes mindenből versenyt csinálni. Ha felidézzük a gyerekkorunkat, akkor minden arról szólt, hogy ki eszi meg előbb az ebédet, ki tud gyorsabban futni, ki takarítja ki előbb a

A szerhasználó gyerekeknél a szülő is hibás

2022. július 9.|

A függőség kialakulása általában hosszú folyamat szokott lenni. Az első szakasz mindig a jutalomról szól, amit az idegrendszer küld el üzenetként, bár leginkább a beetetéshez hasonlítható. Egy kis dohány, néhány pohár ital, gyengébb drogok, és

Nem is olyan hosszú a pedagógusok nyara

2022. július 9.|

Az utóbbi hetekben és hónapokban rengeteget lehetett hallani a tanárok helyzetéről, az állítólagos három hónapos vakációk közben ellátott feladataikról, na meg arról, hogy egyre kevesebben választják ezt a szakmát. Ha megkérdezzük az embereket, akkor azt