Schobert Norbi helyes táplálkozásra inti a gyerekeket

Több ezer ember látta a képet, amin Schobert Norbi a saját kisfia példáját teszi fel az étkezés oltárára. A képet az Instagram és a Facebook oldalán is megosztotta, hogy ezzel motiválja a követőit, és mindazokat, akik meg szeretnének szabadulni a felesleges kilóktól.

Elmondása szerint két évvel ezelőtt a kisfiú még fehérlisztes nokedlit evett pörkölttel, ma pedig cukormentes finomságokat fogyaszt. Az eltérés számottevő, azonban a kép melletti szöveg igencsak érdekelheti a szülőket.

Elmondása szerint sokan leginkább a testükkel foglalkoznak, miközben a szénhidrát-csökkentett életmód az egész kinézetünkre hatással lesz, így sokkal jóképűbbé válunk, miközben garantálva van az egészségünk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az így nyert önbizalom mindennél fontosabb, főleg a fiataloknak, akik az iskolában rengeteg nehézséggel néznek szembe. De mit tehetünk azért, hogy a következő generáció megtanulja, hogy mi a helyes étkezés alapja?

Mutassunk példát, amikor közösen eszünk

Logikusnak tűnik, de a családi étkezés létfontosságú ahhoz, hogy megtanítsuk a fiatalokat a helyes táplálkozásra. Ha gyermekeinkkel együtt ülünk az asztalnál, arra ösztönözzük őket, hogy egyenek, beszélgessenek, megosszák a pillanatot velünk, és eközben a felnőttek példáját is magukévá teszik. Ezért nagyon fontos, hogy amikor a fiatalokkal együtt étkezünk, zöldségeket, halat és gyümölcsöket is fogyasszunk. Ha a gyerekek látják, hogy mi jóízűen falatozunk a sok zöldből, akkor sokkal valószínűbb, hogy ők is meg akarják kóstolni.

Vegyenek részt a heti bevásárlásban

Mi lenne, ha a gyerekeket is bevonnánk a heti bevásárlásba? Az ötlet az, hogy hagyjuk őket részt venni a bevásárlólista elkészítésében. Hogyan? Olyan játékok szervezésével, amelyek segítségével felismerhetik, hogy mely élelmiszereket érdemes naponta többször, melyeket hetente néhányszor, és melyeket csak szórványosan fogyasztani. Ehhez készíthetünk a gyerekekkel nyelvtörőket, rímeket vagy verseket, például: “A finom narancsban/ sok C-vitamin van/ meggyógyít, tudom/ narancslét kell innom.” Emellett csinálhatunk olyan versenyt, hogy ki tudja a legtöbb egészséges élelmiszert felírni a listára.

Szülőként, tanárként, nagyszülőként az egyik célunknak kell lennie, hogy megtanítsuk a gyermekeket a helyes, kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásra, valamint arra, hogy egészséges életet éljenek, amelyben a testmozgásnak is szerepelnie kell. Nem véletlen, hogy az Update termékeiről ismert apuka mindent megtesz azért, hogy az egész családja egészséges maradjon.

Végül is mi neveljük fel azt a generációt, amelyik a világot fogja vezetni. Ez a mi örökségünk: arra nevelni a gyermekeinket, hogy jobbak legyenek, mint mi, hogy vigyázzanak magukra és a szeretteikre, hogy tudják, hogy vannak náluk kevésbé szerencsés emberek, akiknek segíthetnek, és hogy soha ne felejtsék el, hogy a kidobott élelmiszer senkinek nem segít. Talán furcsának tűnhet a gondolat, hogy a fiatalokat is diétára fogjuk, de az egészséges és fitt életmódot nem lehet elég korán kezdeni.

Megosztás

A következők is érdekelhetnek

Ezek a traktorversenyek léteznek ma

2022. július 21.|

Az embernek van egy olyan szokása, hogy képes mindenből versenyt csinálni. Ha felidézzük a gyerekkorunkat, akkor minden arról szólt, hogy ki eszi meg előbb az ebédet, ki tud gyorsabban futni, ki takarítja ki előbb a

A szerhasználó gyerekeknél a szülő is hibás

2022. július 9.|

A függőség kialakulása általában hosszú folyamat szokott lenni. Az első szakasz mindig a jutalomról szól, amit az idegrendszer küld el üzenetként, bár leginkább a beetetéshez hasonlítható. Egy kis dohány, néhány pohár ital, gyengébb drogok, és

Nem is olyan hosszú a pedagógusok nyara

2022. július 9.|

Az utóbbi hetekben és hónapokban rengeteget lehetett hallani a tanárok helyzetéről, az állítólagos három hónapos vakációk közben ellátott feladataikról, na meg arról, hogy egyre kevesebben választják ezt a szakmát. Ha megkérdezzük az embereket, akkor azt