Schobert Norbi helyes táplálkozásra inti a gyerekeket

Több ezer ember látta a képet, amin Schobert Norbi a saját kisfia példáját teszi fel az étkezés oltárára. A képet az Instagram és a Facebook oldalán is megosztotta, hogy ezzel motiválja a követőit, és mindazokat, akik meg szeretnének szabadulni a felesleges kilóktól.

Elmondása szerint két évvel ezelőtt a kisfiú még fehérlisztes nokedlit evett pörkölttel, ma pedig cukormentes finomságokat fogyaszt. Az eltérés számottevő, azonban a kép melletti szöveg igencsak érdekelheti a szülőket.

Elmondása szerint sokan leginkább a testükkel foglalkoznak, miközben a szénhidrát-csökkentett életmód az egész kinézetünkre hatással lesz, így sokkal jóképűbbé válunk, miközben garantálva van az egészségünk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az így nyert önbizalom mindennél fontosabb, főleg a fiataloknak, akik az iskolában rengeteg nehézséggel néznek szembe. De mit tehetünk azért, hogy a következő generáció megtanulja, hogy mi a helyes étkezés alapja?

Mutassunk példát, amikor közösen eszünk

Logikusnak tűnik, de a családi étkezés létfontosságú ahhoz, hogy megtanítsuk a fiatalokat a helyes táplálkozásra. Ha gyermekeinkkel együtt ülünk az asztalnál, arra ösztönözzük őket, hogy egyenek, beszélgessenek, megosszák a pillanatot velünk, és eközben a felnőttek példáját is magukévá teszik. Ezért nagyon fontos, hogy amikor a fiatalokkal együtt étkezünk, zöldségeket, halat és gyümölcsöket is fogyasszunk. Ha a gyerekek látják, hogy mi jóízűen falatozunk a sok zöldből, akkor sokkal valószínűbb, hogy ők is meg akarják kóstolni.

Vegyenek részt a heti bevásárlásban

Mi lenne, ha a gyerekeket is bevonnánk a heti bevásárlásba? Az ötlet az, hogy hagyjuk őket részt venni a bevásárlólista elkészítésében. Hogyan? Olyan játékok szervezésével, amelyek segítségével felismerhetik, hogy mely élelmiszereket érdemes naponta többször, melyeket hetente néhányszor, és melyeket csak szórványosan fogyasztani. Ehhez készíthetünk a gyerekekkel nyelvtörőket, rímeket vagy verseket, például: “A finom narancsban/ sok C-vitamin van/ meggyógyít, tudom/ narancslét kell innom.” Emellett csinálhatunk olyan versenyt, hogy ki tudja a legtöbb egészséges élelmiszert felírni a listára.

Szülőként, tanárként, nagyszülőként az egyik célunknak kell lennie, hogy megtanítsuk a gyermekeket a helyes, kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásra, valamint arra, hogy egészséges életet éljenek, amelyben a testmozgásnak is szerepelnie kell. Nem véletlen, hogy az Update termékeiről ismert apuka mindent megtesz azért, hogy az egész családja egészséges maradjon.

Végül is mi neveljük fel azt a generációt, amelyik a világot fogja vezetni. Ez a mi örökségünk: arra nevelni a gyermekeinket, hogy jobbak legyenek, mint mi, hogy vigyázzanak magukra és a szeretteikre, hogy tudják, hogy vannak náluk kevésbé szerencsés emberek, akiknek segíthetnek, és hogy soha ne felejtsék el, hogy a kidobott élelmiszer senkinek nem segít. Talán furcsának tűnhet a gondolat, hogy a fiatalokat is diétára fogjuk, de az egészséges és fitt életmódot nem lehet elég korán kezdeni.

Megosztás

A következők is érdekelhetnek

A hőszivattyú javítja a benti levegő minőségét

2022. augusztus 25.|

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a légszennyezés, ami főleg a városokban és az autóutak közelében tapasztalható. Sok olyan környék létezik, amit minden oldalról egy gyár vesz körbe, így a levegő nem a legjobb minőséget nyújtja

A rendszeres jakuzzizás enyhíti a sportsérüléseket

2022. augusztus 25.|

Bár igaz, hogy a jakuzzi kellemes érzést nyújt, számos előnye van az elme és az egészség szempontjából is. Többek között csökkenti a stresszt és elősegíti a relaxációt, de az egyik legfontosabb, hogy segít az izomproblémákon.

  • Kép: premiummedence.hu

Medenceépítés házilag lépésről lépésre

2022. augusztus 25.|

Ha van kertünk, akkor az úszómedence mindenképpen jól fog kinézni benne. Ez nemcsak eleganciát kölcsönöz a területnek, hanem a sokoldalúságának hála remek lehetőséget teremt a nyári hónapok során, hogy együtt legyünk a szeretteinkkel.